‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn laborator pentru determinarea reziduurilor în plante şi sol va fi creat în RM

Un laborator pentru determinarea reziduurilor în plante şi sol va fi creat în RM

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Un laborator pentru determinarea reziduurilor în plante, sol şi producţia de origine non-animală va fi creat în R. Moldova cu suportul României, relatează Moldpres.

Laboratorul va fi dat în exploatare în septembrie anul curent şi va fi creat în cadrul unui proiect bilateral al celor două state.

Proiectul a demarat la sfîrşitul anului trecut, în urma semnării acordului tehnic între Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al R. Moldova şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România.

‹ adv ›

Proiectul respectiv a fost lansat oficial astăzi, la Chişinău, în prezenţa ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov şi a Ambasadorului României în R. Moldova Marius Lazurcă.

„Acest proiect va aduce RM mai aproape de standardele europene în domeniu, iar cetăţenii vor avea acces la produse de calitate testate corespunzător”, a spus Bumacov. El a adăugat că laboratorul care va fi creat este unic în Moldova.

Ambasadorul României Marius Lazurcă a menţionat la evenimentul de lansare a proiectului că ţara sa a acordat 300 mii euro pentru achiziţionarea de echipamente de înaltă performanţă şi instruirea experţilor din R. Moldova în vederea înfiinţării şi funcţionării acestui laborator. „Cetăţenii din Moldova au dreptul la standarde europene de calitate”, a opinat Lazurcă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›