‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRospotrebnadzor examinează posibilitatea extinderii nomenclaturii vinurilor importate din Moldova

Rospotrebnadzor examinează posibilitatea extinderii nomenclaturii vinurilor importate din Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Serviciul sanitar federal Rospotrebnadzor a anunţat că iniţiază procedura de examinare a posibilităţii de extindere a nomenclaturii produselor alcoolice din Moldova livrate pe piaţa rusă, în condiţiile în care există mai multe cereri din partea unor companii moldoveneşti, comunică MOLDPRES.

„Continuă să parvină solicitări de la producătorii de produse alcoolice din Republica Moldova. Peste 10 companii moldoveneşti planifică să-şi extindă lista de produse exportate în Federaţia Rusă”, se arată într-un comunicat de presă afişat pe site-ul oficial al instituţiei pe 11 martie.

Rospotrebnadzor precizează că examinează extinderea nomenclaturii de vinuri, divinuri, produse alcoolice tari, dar şi produse alcoolice naţionale, balsamuri.

‹ adv ›

Toate probele de producţie alcoolică şi vinuri moldoveneşti, suspuse expertizei de laborator în lunile ianuarie-martie 2013, au corespuns normativelor igienice, constată autoritatea sanitară. De la începutul anului pînă la 11 martie, Republica Moldova a livrat pe piaţa rusă 707,2 mii de decalitri de vinuri şi divinuri în 946 de loturi.

Acum o lună, Rospotrebnadzor anunţa că în curs de examinare se află chestiunea privind anularea interdicţiilor la exportul vinurilor în vrac pentru cinci companii din Republica Moldova.

Exporturile de băuturi alcoolice din Republica Moldova pe piaţa rusă au depăşit în anul trecut 36 milioane de litri, potrivit datelor Rospotrebnadzor, notează MOLDPRES.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›