‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
43.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaViitoarea roadă de mere și pere, în pericol la Orhei! O maladie atacă pomii...

Viitoarea roadă de mere și pere, în pericol la Orhei! O maladie atacă pomii fructiferi

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Alertă în raionul Orhei. Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor atenționează despre prezența unei boli care atacă pomii fructiferi, informează postul de radio din localitate.

Este vorba despre rapanul – o maladie care poate afecta culturile semințoase și din cauza căreia s-ar putea ajunge fără roadă de mere și pere.

Condițiile climaterice – timpul umed și alternarea temperaturilor – favorizează răspândirea bolii care distruge viitoarea roadă de mere și pere chiar la faza formării fructelor, susțin specialistii. Pentru a nu fi admise pagube iremediabile, pe adresele autorităților și gospodăriilor sătești au fost deja expediate scrisori de atenționare și recomandări privind tratamentul necesar de efectuat pentru a reduce riscul îmbolnăvirii pomilor.

‹ adv ›

Potrivit celor de la Siguranța Alimentelor Orhei, maladia rapanul culturilor semințoase este prezentă în fiece an, însă în 2014 este deosebit de periculoasă din motiv că invazia s-ar putea produce în timp ce fructele abia se formează și sunt foarte sensibile.

În raionul Orhei, sunt ocupate cu livezi de mere și pere în jur de 3000 de hectare de pământ. Cele mai mari suprafețe revin gospodăriilor agricole din satele Pohrebeni, Zorile, Cucuruzeni, Jora de Mijloc și Mălăiești.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›