Astăzi, 26 iunie, Timac Agro East – companie specializată în nutriția plantelor, desfășoară pentru prima dată la Chișinău seminarul Agro Management. La evenimentul ce se desfășoară la hotelul Codru sunt prezenți lideri agricoli (80 de invitați) din întreaga țară. Unii au făcut cale lungă până la Chișinău tocmai din nordul țării.
Evenimentul este secționat în două părți, în prima parte – Sorana Ruiz, specialist ODA, atinge subiecte importante precum: managementul în ferme, relația între prețurile cash și futures; Hedging (protejarea venitului în caz de risc al creșterii/scăderii prețului) al valorii depozitării; prezentare a unei soluții de investiție în depozitare, rotația culturilor în legătură cu piețele cerealelor.
În a doua parte, specialiștii Timac Agro Romănia – Marius Marica, Manager Marketing – atinge punctul de maxim interes prin interpretarea analizelor de sol. În acest an, în cadrul proiectului Agro Management 2014 s-au prelevat 70 de probe de sol de la fermieri, probe care au fost trimise spre analiză la un renumit laborator din Franța (LCA).
Specialistii Timac Agro România alocă 2 ore acestor interpretări făcând studiu de caz pe fiecare analiză în parte oferind soluții și scheme de fertilizare în concordanță cu parametrii din sol.
˝În primul și în primul rând, prin acest eveniment vrem să facem cunoscută compania noastră către liderii agricoli din agricultura moldovenească. Vrem să dăm un mic semnal referitor la importanța cunoașterii anumitor parametri fizici și chimici ai solului pentru a lua decizii corecte în ceea ce privește fertilizarea. De asemenea, vrem să oferim informații despre bursă, despre piața de cereale. De ce în țări ca Moldova, România sau Bulgaria prețul ajunge să fie mai mic decât la piața de la Matif și cum fermierii să ia decizii corecte pentru a-și crește afacerile˝, ne-a declarat Mircea Valeriu, director regional în Republica Moldova al companiei Timac Agro East.
Timac Agro România este o societate specializată în nutriție vegetală, propunând fermierilor români produse de calitate, adaptate fiecărei culturi și oricărui stadiu de vegetație în vederea creșterii productivității. Produsele au luat naștere din experiența internațională a grupului Roullier, din cercetare, experimentare dar și consultarea specialiștilor din România.