‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 17 septembrie, 2024
15 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPutin a dispus semnarea protocoalelor de aderare a Kârgâzstanului la Uniunea Euroasiatică

Putin a dispus semnarea protocoalelor de aderare a Kârgâzstanului la Uniunea Euroasiatică

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat ordinul de semnare a protocoalelor la acordul încheiat la 23 decembrie 2014 referitor la aderarea Kârgâzstanului la acordul privind Uniunea Economică Euro-Asiatică, informează News Moldova, citând Ria Novosti.

Proiectele protocoalelor acordului determină condiţiile concrete de aderare a Kârgâzstanului la UEEA, inclusiv comerţul cu serviciile, inclusiv finanţarea, reglementarea activităţilor subiecţilor de monopoluri naturale, politica de transport, regulile de acordare a subsidiilor industriale.

În afară de aceasta, înţelegerile prevăd „eliminarea” din regulile generale ce ţin de problemele privind reglementarea tarifară şi vamală, a aplicării măsurilor sanitare, veterinar-sanitare şi fitosanitare de carantină, precum şi perioadele de tranziţie în ceea ce priveşte reglementarea tehnică, concurenţa, monopolurile naturale, energetica, achiziţiile publice.

‹ adv ›

Rusia, Belarus şi Kazahstan au semnat în mai 2014, la Astana, acordul despre UEEA care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. La 2 ianuarie, la UEEA a aderat şi Armenia, iar în mai se aşteaptă aderarea Kârgâzstanului. Constituirea UEEA aduce la un nivel mult mai ridicat de integrare ţările participante în fosta Uniune Vamală, PIB-ul sumar al căreia constituia 85% din PIB-ul CSI. Astfel, se încheie formarea celei mai mari pieţe comune în spaţiul CSI, care va deveni un nou centru puternic de dezvoltare economică.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›