‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 17 septembrie, 2024
15 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInvestitori și oameni de afaceri sunt atrași în diferite dispute în instanțele de judecată

Investitori și oameni de afaceri sunt atrași în diferite dispute în instanțele de judecată

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În cadrul ședinței de ieri a Guvernului, premierul Chiril Gaburici a atenționat asupra faptului că mai mulți investitori străini și oameni de afaceri din RM se plâng de faptul că sunt atrași în diferite dispute în instanțele de judecată, fapt care le periclitează activitatea, transmite Infotag.

„Este vorba de jucători importanți de pe piață, care au adus investiții în țară. În opinia lor, aceste dispune trezesc semne de întrebare. Ei spun că nu au încredere în sistemul nostru judecătoresc și califică aceste dispute drept abuzuri vădite, care îi deranjează. Investitorii afirmă că își vor încheia activitatea în Moldova în cazul în care abuzurile nu vor înceta. Evident, acest fapt afectează imaginea noastră și devine o barieră pentru alți doritori de investi în economia RM. Investitorii cer o justiție corectă, transparentă și echidistantă”, a spus Premierul adresându-se ministrului Justiției Vladimir Grosu cu solicitarea de a vedea ce se poate face pentru acești agenți economici.

Viceministrul a menționat că toate problemele invocate au legături directe cu reforma justiției.

‹ adv ›

„Acești investitori și agenți economici s-au adresat și Ministerului Justiției. Urmează să discutăm detaliat aspectele care-i deranjează cel mai mult. Noi suntem în proces de elaborare a proiectelor de lege privind medierea și arbitrajul. În rezultatul adoptării acestora vom încerca să rezolvăm disputele prin intermediului medierii și arbitrajului, iar prin aceasta să fortificăm actul de justiției”, a spus ministrul.

Premierul a mai solicitat ca în contextul eforturilor de simplificare a afacerilor să fie exclusă obligativitatea utilizării ștampilei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›