‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 17 septembrie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Asociațiile au anunțat din nou proteste în toată țara. Vor fi blocate drumurile...

VIDEO. Asociațiile au anunțat din nou proteste în toată țara. Vor fi blocate drumurile naționale

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii au anunţat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vor organiza din nou proteste în toată ţara miercuri, 15 aprilie în legătura cu „lipsa acțiunilor întreprinse de autorități pentru soluţionarea problemelor din agricultură”, informează Moldpres.

Producătorii agricoli se declară dezamăgiți de faptul că în urma protestelor pe care le-au organizat pe 27 martie, nu a fost îndeplinită niciuna dintre cerințele lor anterioare.

În particular, agricultorii au solicitat guvernului să nu majoreze TVA la producţia agricolă de la 8 la 20%, iar fondul de subvenționare în agricultură să fie de cel puţin 1,2 miliarde de lei.

‹ adv ›

“După proteste, ne-am trezit cu bugetul aprobat cu aceeași sumă de 600 de milioane de lei pentru subvenții în agricultură, iar producătorii de carne – cu TVA de 20% atît la animalele vii, cît și la carnea proaspătă“, a declarat preşedintele Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, la 15 aprilie curent, fermierii vor bloca drumurile naționale timp de o oră.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, nu a putut fi contactat astăzi pentru a comenta declarațiile agricultorilor din cauza că se află într-o deplasare peste hotare.

‹ adv ›

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›