Vizitatorii expoziției universale Expo Milano 2015 au un motiv în plus să stea la coadă în fața pavilionului moldovenesc. Și asta pentru că acolo ei pot degusta mâncare „gătită la soare”. Este posibil grație unui produs autohton inovațional , numit „AirSolaris”.
Acesta este un sistem tehnologic sută la sută de producție moldovenească, ce îndeplinește patru funcții: gătire lentă la soare, uscare de fructe, încălzire și ventilare controlată a spațiului.
Funcția de gătit lent a aparatului „AirSolaris” a fost testată public în data de 25 iulie, iar în 31 iulie, 1 și 4 august vor avea loc noi demonstrații. Despre invenția moldoveanului au scris și bloggeri străini, preocupați de domeniul resurselor regenerabile.
Expoziția Universală Milano 2015 și-a deshis porțile în data de 1 mai, pentru șase luni de dezbateri și festivități legate de agricultură și alimentație. Tema evenimentului este „Hrană pentru Planetă, Energie pentru Viață”.
Amintim că în luna octombrie va avea loc „Conferința mondială a distribuitorilor de vinuri moldovenești”. Evenimentul va include o prezentare publică cu degustare a celor mai bune vinuri moldovenești, precum și prezentarea acestora pentru presa locală de specialitate.
Comentarii