‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 29 septembrie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStreleț: Moldova poate răspunde pe măsură la restricțiile comerciale ale Federației Ruse

Streleț: Moldova poate răspunde pe măsură la restricțiile comerciale ale Federației Ruse

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Moldova are un răspuns pe măsură la restricţiile comerciale din partea Rusiei. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre acest răspuns într-un interviu pentru ziarul Adevărul a vorbit Prim-ministrul RM, Valeriu Streleţ.

„Noi avem instrumente neutilizate până în prezent, cum ar fi anumite acţiuni simetrice. Noi nu am stabilit pretenţii de calitate şi conformitate la produsele care se importă din Federaţia Rusă, deocamdată”, a spus Streleţ.

Potrivit spuselor sale, în cazul în care embargoul Rusiei va continua, „posibil, şi noi vom lua măsuri care vor avea caracter simetric”.

Premierul a pledat pentru dialogul cu Rusia. În acesta Chişinău intenţionează să demonstreze că „nu are rost ca prin măsuri de constrângeri, de presiuni comercial-economice să încerce să ne schimbe vectorul nostru strategic pe care noi am avansat mult şi nu intenţionăm să îl schimbăm”.

„Integrarea europeană este prioritatea naţională a RM. Lucrul ăsta trebuie explicat. Acordul de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător nu comportă niciun pericol pentru piaţa rusească. Nu vor ajunge mărfurile europene în piaţa rusească prin R. Moldova”, consideră Premierul.

Prezentând programul de activitate a Cabinetului său de miniştri, în Parlament pe 30 iulie, Streleţ a pledat pentru resetarea relaţiilor cu Rusia, care, în opinia sa, este un „parteneri important” al Moldovei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›