‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 1 octombrie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCosarciuc: Autorităţile au transformat pachetul de legi agricole într-o minciună

Cosarciuc: Autorităţile au transformat pachetul de legi agricole într-o minciună

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Autorităţile au transformat pachetul de legi agricole într-o minciună, consideră preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor (FNF), Valeriu Cosarciuc.

Intervievat de corespondentul „INFOTAG”, el s-a arătat nemulţumit de faptul că Parlamentul încă nu a adoptat pachetul de lege pentru fermieri. Cosarciuc a criticat autorităţile, spunând că aceştia „nu sunt în stare să ducă ceva la bun sfârşit”.

„Practic nici un punct pe care l-am propus nu a trecut. Nici majorarea fondului de subvenţionare, nici reducerea TVA, nici acces la piaţa produselor petroliere. Din cele 610 mil. de lei promise sectorul agricol a primit doar 225 mil. de lei. Când vine vorba despre asistenţă fermierilor şi crearea condiţiilor normale de activitate autorităţile se fac a nu auzi”, s-a indignat el.

Cosarciuc a adăugat că în curând fermierii vor discuta un plan de acţiuni.

‹ adv ›

Sursa precizează că pe 19 octombrie fermierii planificau să organizeze un protest, însă la solicitarea Prim-ministrului au oferit Guvernului răgaz până la 30 octombrie, pentru a fi stinse datoriile pe subvenţiile din 2014 şi compensaţiile de 45 mil. de lei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›