‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 1 octombrie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCompaniile petroliere au anunțat o nouă reducere de prețuri la benzină și motorină

Companiile petroliere au anunțat o nouă reducere de prețuri la benzină și motorină

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Paisprezece companii petroliere, cinci dintre care sînt importatoare de carburanţi, au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre o nouă diminuare a prețurilor la pompă ale benzinei și motorinei în medie cu 25 și respectiv 30 de bani per litru, după ieftinirea benzinei cu 23 de bani, la sfîrșitul lunii octombrie, relatează Moldpres.

”O parte din companii au micşorat preţurile ieri şi azi (4 şi 5 noiembrie), iar altă parte urmează să reducă prețurile în perioada 6 – 8 noiembrie”, precizează autoritatea de reglementare în energetică.

Astfel, preţul la pompă al benzinei a scăzut de la 17,88 lei per litru la 17,63 lei, iar prețul motorinei de la o medie de 15,85 lei la 15,56 lei per litru. Comercianții explică ieftinirea carburanților prin diminuarea prețurilor de achiziţie ale acestora.

Ultima micșorare de prețuri cu amănuntul la benzină a fost operată în luna octombrie, iar la motorină – în august. La mijlocul lunii iulie cinci dintre cele mai mari companii petroliere au scumpit benzina în medie cu 65 de bani per litru, la numai trei săptămîni după ce au majorat preţul cu 50 de bani per litru. Prețul la pompă la cea mai solicitată benzină Premium A95 a ajuns la 18,3 lei per litru. A fost cea de-a treia majorare sensibilă din acest an, după ce în luna februarie companiile petroliere au ridicat preţurile la benzină cu 50 de bani.

‹ adv ›

În prezent pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Aceste produse se comercializează la 624 de staţii de alimentare din ţară.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›