‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSudzucker promite câte o mie de lei pentru fiecare hectar semănat cu sfeclă de...

Sudzucker promite câte o mie de lei pentru fiecare hectar semănat cu sfeclă de zahăr

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Întreprinderea mixtă moldo-germană Sudzucker Moldova va extinde finanţarea producerii de sfeclă de zahăr în anul 2016. Despre aceasta a declarat preşedintele întreprinderii, Alexander Koss, în cadrul seminarului privind tehnologiile de frunte în domeniul producerii sfeclei, organizat şi desfăşurat de această companie producătoare de zahăr la Drochia.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a spus că conducerea ÎM, cu acordul acţionarului majoritar – grupul european Sudzucker AG – a decis să ofere resurse financiare suplimentare pentru sprijinirea producătorilor de sfeclă.

„În anul 2016 ÎM va achita fiecărui partener agricol câte 1 mie de lei pentru fiecare hectar semănat cu sfeclă de zahăr, dacă suprafaţa acestora se va păstra la nivelul anului trecut. Şi câte 2 mii de lei pentru fiecare hectar suplimentar semănat cu sfeclă de zahăr în anul curent. În total pentru realizarea acestui program au fost rezervate peste 16 mil. de lei”, a menţionat Koss.

Potrivit spuselor sale, organizaţia financiară Agro-Credit, fondată de Sudzucker Moldova, în anul 2016 va acorda producătorilor de sfeclă credite preferenţiale (cu 25% mai jos decât ratele de pe piaţa financiară a RM) pentru desfăşurarea lucrărilor agricole în valoare de 125 mil. de lei.

„În conformitate cu programul gospodăriilor şi Sudzucker Moldova, Agro-Credit, de asemenea, acordă credite scurte la rata de 7,5% pentru procurarea sistemelor de irigare şi tehnicii de udat. Fondul aproximativ pentru anul 2016 al acestui produs de creditare este de 12 mil. de lei”, a informat managerul întreprinderii.

‹ adv ›

În anul 2016 Sudzucker Moldova va participa în comun cu producătorii de sfeclă parteneri la procesul de selectare a companiei de asigurare gata să propună un pachet de asigurare a riscurilor agricole la preţuri optime.

„În pofida lipsei de premise pentru fortificarea preţurilor la zahăr în RM şi regiune per ansamblu, compania a majorat preţul la sfecla contractată din recolta precedentă până la 700 lei/t (de la 600 lei/t în anul 2015) – „I”), a conchis Alexander Koss, spicherul ÎM Sudzucker Moldova.

Bonusurile financiare, acordate de Sudzucker Moldova partenerilor agricoli, vor asigura extinderea suprafeţei totale contractate de companie pentru semănarea sfeclei de zahăr pentru recolta anului 2016 de la 12 la 15-16 mii ha. Pe lângă posibilităţile financiare, suprafaţa de semănare va depinde şi de măsura în care pământul şi gospodăriile partenere vor corespunde cerinţelor tehnologice.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›