‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExportul Moldovei pe piața UE ar putea crește cu 15-20%

Exportul Moldovei pe piața UE ar putea crește cu 15-20%

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, acest fapt a fost menționat în cadrul ședinței Comitetului de asociere RM-UE, care a avut loc la Chișinău în configurația „Comerț”, relatează Noi.

Analizând evoluția relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și UE, participanții la reuniune au menționat dinamica pozitivă a acestora, exprimată elocvent și prin creșterea exporturilor moldovenești pe piața comunitară.

În cadrul ședinței a fost accentuat faptul că în primele opt luni ale anului curent, Republica Moldova a exportat în UE mărfuri de circa 915 milioane de dolari SUA, ceea ce constituie 64,13% din totalul exporturilor noaste, iar în trei ani de la implementarea DCFTA suma respectivă ajunge la cca 3,8 miliarde USD.

‹ adv ›

Totodată, atât membrii delegației moldovenești, cât și experții UE au constatat că în relațiile bilaterale există încă un potențial nevalorificat, care poate majora exporturile moldovenești pe piața comunitară cu circa 15-20 la sută, în special datorită producției animaliere etc.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›