‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
21.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMADRM a organizat consultări pe marginea Regulamentului de înființare și plantare a culturilor pomicole,...

MADRM a organizat consultări pe marginea Regulamentului de înființare și plantare a culturilor pomicole, arbuști fructiferi și căpșuni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul întrunirii consultative organizată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, producătorii de pomușoare au venit cu o serie de propuneri menite să îmbunătățească prevederile noului proiect de Ordin a Regulamentului privind modul de organizare a procesului de elaborare a proiectului și/sau a planului de organizare a teritoriului și de plantare pentru înființarea plantațiilor de culturi pomicole, arbuști fructiferi și căpșun.

Astfel, au fost supuse dezbaterilor mai multe subiecte ce se referă la responsabilizarea proiectanților pentru calitatea documentului elaborat, totodată aceștea trebuie să dispună de o licență, selectarea corectă a terenului pe care urmează să fie înființată plantația, elaborarea unui complex de măsuri menite să excludă impactul negativ al afacerii asupra mediului.

Reprezentanții ministerului au comunicat că vor opera modificările propuse de producători și vor elabora un Regulamnet menit să susțină dezvoltarea sectorului de pomușoare din țara noastră.

Regulamentul este obligatoriu pentru toţi agenții economici, indiferent de forma de organizare şi forma de proprietate asupra terenului, care înființează o plantație de culturi pomicole, arbuști fructiferi şi căpșun.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›