‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 iulie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUtilaj tehnic performant pentru Colegiul Tehnic Agricol din comuna Svetlâi, UTA Găgăuzia

Utilaj tehnic performant pentru Colegiul Tehnic Agricol din comuna Svetlâi, UTA Găgăuzia

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Studenții de la specializările mecanica agricolă și electrificarea agriculturii din cadrul Colegiului Tehnic Agricol din comuna Svetlâi, UTA Găgăuzia, vor învăța și vor face practică, de astăzi, pe utilaj tehnic de ultimă generație. Ceremonia de transmitere a setului de unități și utilaje tehnice a avut loc astăzi, în prezența ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

În cadrul evenimentului ministrul Liviu Volconivici a vorbit despre rolul instituțiilor de învățământ în dezvoltarea capacităților specialiștilor din domeniul sectorului agroindustrial, precum și a menționat prioritățile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

„Obiectivele Guvernului sunt direcționate spre un trai mai bun pentru toți concetățenii noștri. Vă asigur că proiectele pe care le realizează ministerul au anume acest obiectiv. De asemenea, venim cu suport pentru tinerii specialiști construind locuințe sociale în mai multe raioane ale țării, pentru antreprenorii ce investesc în agricultură sunt oferite subvenții. Apreciez mult rolul instituțiilor de învățământ și sper ca exemplele pe care vi le-am prezentat să vă dea speranța că Moldova are viitor”, a precizat Liviu Volconovici, în mesajul de salut.

Conducerea Colegiului a mulțumit pentru suportul în procurarea utilajului tehnic necesar și a precizat importanța acestuia în instruirea eficientă.

„Colegiul are nevoie de susținere, iar țara de specialiști calificați”, a menționat Vasile Belev, directorul Colegiului Tehnic Agricol din comuna Svetlîi, UTA Găgăuzia.

‹ adv ›

Menționăm, Colegiul Tehnic Agricol din comuna Svetlâi a fost fondat în anul 1963 și reprezintă una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ de profil agricol, din sudul țării, ce asigură pregătirea cadrelor cu caracter aplicativ, atât în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, cât şi în alte ramuri ale economiei Republicii Moldova.

În prezent, în instituție își fac studiile 533 de elevi la specialitățile mecanizarea agriculturii, agronomie, transport auto, contabilitate și electrificarea agriculturii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›