‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn februarie, ANSA a retras de pe piaţă circa 2,7 tone de produse lactate...

În februarie, ANSA a retras de pe piaţă circa 2,7 tone de produse lactate care conţin grăsimi vegetale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În februarie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a retras de pe piaţă peste 2,7 tone de produse lactate cu conţinut depăşit de grăsimi vegetale. Anunţul a fost făcut de vicedirectorul ANSA, Ion Toma, la şedinţa de miercuri a Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că de la începutul lunii februarie au fost prelevate peste 200 de probe de produse lactate ale producătorilor autohtonni şi străini şi au fost depistate 11 produse neconforme.

El a informat că rezultatele finale ale controalelor vor fi prezentate abia la începutul lunii martie, deoarece laboratorul are unele restricţii tehnice.

Tom a subliniat că „grăsimile vegetale nu dăunează oamenilor”.

„Problema constă în înșelarea consumatorului care plătește pentru produsele, crezând că acestea sunt naturale și conține numai grăsimi animale”, a explicat el.

Vicedirectorul ANSA a menționat că componenţa exactă a grăsimilor vegetale urmează a fi stabilită după auditul importului întreprinderilor de producție, în produsele cărora s-au depistat neconformităţi.

Potrivit lui, ANSA propune introducerea în legislație a unei norme, conform căreia, încălcarea sistematică a tehnologiei producției alimentare se pedepsește prin suspendarea activităţii de producție. De asemenea, se propune interzicerea plasării produselor lactate cu grăsime vegetală pe acelaşi raft cu produsele cu grăsime animală.

‹ adv ›

În opinia deputatului Partidul Socialiștilor, Corneliu Furculiţă, Agenția trebuia încă înainte de apariţia anchetei scandaloase să ia măsuri, pentru ca produsele de calitate slabă să nu ajungă pe rafturile magazinelor.

De asemenea, el consideră că conducerea întreprinderilor care au încălcat intenționat tehnologiei de producție trebuie trasă la răspundere, deoarece au făcut escrocherii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›