‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
37.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFermierii ucraineni au început să planteze fisticul - unul dintre cele mai scumpe fructe...

Fermierii ucraineni au început să planteze fisticul – unul dintre cele mai scumpe fructe cu coajă lemnoasă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii ucraineni au început să planteze unul dintre cele mai scumpe fructe cu coajă lemnoasă – fisticul. Acesta ar putea deveni popular în Ucraina, deoarece unele dintre speciile sale sunt rezistente la îngheț, astfel pot rezista la temperaturi de -30 grade Celsius, scrie propozitsiya.com.

În prezent, fisticul se vinde cu 400-500 UAH/kg, iar recolta, de la un singur copac, poate ajunge până la 25 de kilograme de nuci. Totuși, trebuie menționat faptul că, aceștia vor începe să rodească numai în al 7-8 an de la plantare.

În Ucraina, există deja o tendință de cultivare a fructelor cu coajă lemnoasă, iar în unele regiuni chiar devin mai populare decât culturile tehnice.

‹ adv ›

Un fermier din Khmelnitskyi cultivă, de mai mulți ani, dovleci din care face ulei. Acest ulei este un afrodiziac natural. Iar un cuplu din regiunea Lvov a înființat o fermă pentru producerea brânzeturilor cu adaos de miez de nuci, ardei iute și chiar cu whisky scoțian. În Volhynia, unii întreprinzători au plantat deja suprafețe mari de alune.

FOTO: tokopedia.com

Prin urmare, prin profitabilitatea ridicată a fisticului, acesta are destule șanse să devină popular printre producătorii din Ucraina, dar și din străinătate.

Află aici despre Tăierile la migdal. Forma de coroană – Vas ameliorat.

‹ adv ›

În UE, așa-numitul „aur verde” este cultivat doar în Italia, Grecia și Spania. În Italia, în cantități semnificative, acesta este cultivat numai în Sicilia, permițând, în același timp, utilizarea eficientă a solurilor abandonate sau epuizate și generând venituri mari.

Pământul ideal pentru fistic trebui să fie liber și bine drenat. Copacii se dezvoltă pe parcursul primăverii și verii. Fisticul este o plantă dioică, prin urmare, pentru o polenizare reușită, este necesar de cel puțin o plantă masculină pentru 8 arbori de sex feminin, pe o schemă de plantare de 6×6 metri. Pentru plantarea unui hectar sunt necesari aproximativ 280 de arbori. Fisticul înflorește în martie-aprilie timp de o săptămână, iar recoltarea are loc în luna august până la 20 septembrie.

Ar putea să îți fie interesant și despre Cum restabilim pomii afectați de grindină, ploi torențiale.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›