Fermierii ucraineni au început să planteze unul dintre cele mai scumpe fructe cu coajă lemnoasă – fisticul. Acesta ar putea deveni popular în Ucraina, deoarece unele dintre speciile sale sunt rezistente la îngheț, astfel pot rezista la temperaturi de -30 grade Celsius, scrie propozitsiya.com.
În prezent, fisticul se vinde cu 400-500 UAH/kg, iar recolta, de la un singur copac, poate ajunge până la 25 de kilograme de nuci. Totuși, trebuie menționat faptul că, aceștia vor începe să rodească numai în al 7-8 an de la plantare.
În Ucraina, există deja o tendință de cultivare a fructelor cu coajă lemnoasă, iar în unele regiuni chiar devin mai populare decât culturile tehnice.
Un fermier din Khmelnitskyi cultivă, de mai mulți ani, dovleci din care face ulei. Acest ulei este un afrodiziac natural. Iar un cuplu din regiunea Lvov a înființat o fermă pentru producerea brânzeturilor cu adaos de miez de nuci, ardei iute și chiar cu whisky scoțian. În Volhynia, unii întreprinzători au plantat deja suprafețe mari de alune.
Prin urmare, prin profitabilitatea ridicată a fisticului, acesta are destule șanse să devină popular printre producătorii din Ucraina, dar și din străinătate.
Află aici despre Tăierile la migdal. Forma de coroană – Vas ameliorat.
În UE, așa-numitul „aur verde” este cultivat doar în Italia, Grecia și Spania. În Italia, în cantități semnificative, acesta este cultivat numai în Sicilia, permițând, în același timp, utilizarea eficientă a solurilor abandonate sau epuizate și generând venituri mari.
Pământul ideal pentru fistic trebui să fie liber și bine drenat. Copacii se dezvoltă pe parcursul primăverii și verii. Fisticul este o plantă dioică, prin urmare, pentru o polenizare reușită, este necesar de cel puțin o plantă masculină pentru 8 arbori de sex feminin, pe o schemă de plantare de 6×6 metri. Pentru plantarea unui hectar sunt necesari aproximativ 280 de arbori. Fisticul înflorește în martie-aprilie timp de o săptămână, iar recoltarea are loc în luna august până la 20 septembrie.
Ar putea să îți fie interesant și despre Cum restabilim pomii afectați de grindină, ploi torențiale.
Comentarii