‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleOamenii de știință au creat două noi soiuri de afine cu perspective mari

Oamenii de știință au creat două noi soiuri de afine cu perspective mari

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Două soiuri nordice noi, cu creştere sporită – Megas Blue și Titanium – au primit recenzii bune de la proprietarii de pepiniere de pe continentul european. Ambele mărci sunt aduse pe piață de către firma internațională Global Plant Genetics, specializată în protecția proprietății intelectuale pentru varietățile de culturi bacifere, sparanghel și portaltoi de viţă de vie.

Aceste două noi soiuri au fost create în SUA de către întreprinderea Oregon Blueberry Farms and Nurseries, care a transferat drepturile de autor companiei Global PLant Genetics pentru a le distribui în întreaga lume. Potrivit lui Rupert Hargreaves, directorul Global Plant Genetics, cercetătorii au urmărit comportamentul acestor soiuri în Statele Unite în ultimii trei ani, iar acum sunt bucuroşi de a le distribui în întreaga lume. În Europa, au început să le testeze pe parcele experimentale, dar şi cooperând cu trei pepiniere: Vivai Molari, Gatti şi Plants 365 and Schrijnwerkers. Piața este în căutarea unor soiuri de afine nordice cu creşteri puternice, un gust îmbunătățit și randament sporit.

Megas Blue este poziționată ca o versiune îmbunătățită a soiului Bluecrop: Planta necesită mai mult de 1000 de ore de frig. Are o creştere puternică. Fructele sunt de dimensiuni mijlocii spre mari, comparabile cu Bluecrop, de culoare închisă, fără umeri roșii, crocante, se păstrează bine după recoltare. În SUA, recoltarea este realizată în 3 treceri, manual și în 2-3 treceri cu ajutorul maşinilor de recoltat. Randamentul din Oregon (SUA) atinge 20-25 t / ha.

FOTO: globalplantgenetics.com

Titanium necesită, de asemenea, mai mult de 1000 de ore de frig. Planta este erectă, relativ compactă, cu creşteri mai puternice decât la soiul Draper, coaja tulpinii de culoare roșie. Ideal pentru cultivarea pe soluri fertile sau în recipiente. Boabe sunt mari, în medie 17-20 mm în diametru. Culoarea fructelor este albastru, pulpa crocantă, gustul este comparabil cu soiul Draper. Polenizarea cu ajutorul albinelor nu este necesară, dar este binevenită. Soiul este universal, fructele fiind potrivite atât pentru realizare în stare proaspătă, cât și pentru congelare. Boabele se păstrează bine după recoltare. Productivitatea în Oregon (SUA) atinge 20 de tone / ha.

FOTO: globalplantgenetics.com
‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›