Afacere cu gust de cașcaval la Pelinia, raionul Drochia. De mai bine de jumătate de an, familia Țurcanu produce brânzeturi din lapte de vaci, sută la sută naturale.
Ideea de produce cașcaval a apărut acum câțiva ani. Soții Țurcanu au renunțat la luxul orășenesc și s-au mutat cu traiul la țară, acolo unde au construit o fermă. La început produceau doar brânză de oi, iar mai apoi au decis să prepare și produse din lapte de vaci. Zilnic, din 500 de litri de lapte de vaci se produc 50 de kg de cașcaval, scrie Nordnews.md.
Soții Țurcanu sunt ajutați de copii. Până nu demult, aceștia au muncit în Germania, iar toți banii câștigați i-au investit în afacere.
Fabrica produce trei tipuri de cașcaval din lapte de vaci, telemea și brânză de oi.
Un kilogram de cașcaval din lapte de vaci costă între 130 și 160 de lei.
Unde pot fi procurate produsele?
Unde pot fi procurate produsele?