‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriA fost aprobat Proiectul Regulamentului „Registrul solurilor Republicii Moldova”

A fost aprobat Proiectul Regulamentului „Registrul solurilor Republicii Moldova”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul ședinței de Guvern organizate astăzi a aprobat Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ținere a sistemului informațional „Registrul Solurilor Republicii Moldova”.

Regulamentul determină regulile de formare şi ţinere a Registrului solurilor Republicii Moldova, stabileşte regulile de înregistrare, actualizare şi radiere a datelor de descriere a învelişului de sol al Republicii Moldova, determină responsabilitatea şi împuternicirile de ţinere a Registrului, precum şi procedura de furnizare şi publicare a informaţiei conţinute în Registru.

„Proiectul prevede stabilirea regulilor și normelor la fondarea băncii de date cu indicii stării de calitate a solului, cum ar fi chimici, fizici, fizico-chimici, biologici și o notă de bonitate a solurilor. Conform regulamentului înaintat spre aprobare au fost indicați cei care vor elabora și sistematiza sistemul informațional al Registrului Solurilor Republicii Moldova. În procesul creării datelor textuale și geospațiale în format vector despre solurile Republicii Moldova se obține componenta cea mai principală a unui sistem informațional – baza de date. Proiectul de hotărâre a Guvernului a fost realizat, coordonat, contrasemnat în modul stabilit”, a menționat în cadrul Ședinței de Guvern Anatolie Ghilaș, director al Agenției Relații Funciare și Cadastru.

Registrul reprezintă totalitatea informaţiei sistematizate despre soluri, care determină locaţiunea lor spaţială, evaluarea stării de calitate a solului şi/sau proprietățile care evaluează starea calității şi fertilitatea potenţială a învelişului de sol.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›