‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriA fost aprobat Regulamentul de subvenționare în avans și condițiile de eligibilitate

A fost aprobat Regulamentul de subvenționare în avans și condițiile de eligibilitate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul va oferi subvenții în avans, de până la 4 milioane de lei, pentru dezvoltarea agriculturii și mediului rural. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 5 iulie, Regulamentul privind măsurile de subvenționare în avans și condițiile specifice de eligibilitate.

Subvențiile vor fi oferite din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural și vor putea fi solicitate de fermierii micro și mici, persoanele care desfășoară activități în mediul rural sau activități agricole, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile de învățământ cu profil agroindustrial.

Un solicitant va putea beneficia de până la 4 milioane de lei pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale, înfiinţarea plantațiilor, modernizarea exploatațiilor zootehnice, transfer de cunoștințe, inovare și formare.

Pentru tinerii fermieri, femeile fermiere, migranții reveniți sau cei care gestionează gospodării țărănești, statul prevede subvenții majorate cu 10 – 15%.

Cererile de subvenționare în avans se vor depune la subdiviziunile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și se vor acorda în tranșe, în baza proiectelor investiționale evaluate pozitiv de către AIPA. 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›