FOTO: businessinsider.com.au
ICL - IMEX

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat despre confirmarea unui focar de pestă porcină africană la porci domestici într-o gospodărie particulară situată la 1,5 km de localitatea Mereni raionul Anenii Noi. Cazul a fost confirmat la data de 8 iunie 2018, de către Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV).

Imediat ce Direcția raională pentru siguranța alimentelor Anenii Noi a fost notificată despre apariția de cazuri de îmbolnăvire a unor porci dintr-o gospodărie din Mereni, specialiștii subdiviziunii teritoriale au intervenit prompt, deplasându-se la fața locului pentru examinarea situației. În urma investigațiilor clinice, epidemiologice și morfopatologice s-a stabilit diagnosticul prezumtiv de pestă porcină africană, astfel au fost prelevate probe pentru analize de laborator și impuse restricții de mișcare a animalelor.

Prin încercările de laborator efectuate la CRDV, s-a confirmat diagnosticul de pestă porcină africană. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Anenii Noi, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.

Avgust

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here