Cu puțin timp în urmă, Parlamentul a votat noul guvern în frunte cu Ion Chicu. Astfel că, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va fi Ion Perju.

De menționat că, noul prim-ministru, Ion Chicu are 47 de ani, s-a născut în satul Pârjolteni, raionul Călărași, ocupă în prezent funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova. Anterior, acesta a fost Ministru al Finanțelor, în perioada 10 decembrie 2018-8 iunie 2019, în guvernul Filip. În 2006 acesta a fost viceministru al Finanțelor în guvernele controlate de PCRM – Tarlev 2 și Greceanîi 1.

Ion Perju, a activat în guvernul comunist, condus de Zinaida Greceanîi și Igor Dodon.

Activitate profesională:

Perju a fost viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, numit în 2008 printr-un decret semnat de prim-ministrul Zinaida Greceanîi. Astfel, din februarie 2008 până în noiembrie 2009 a fost viceministru al agriculturii şi industriei alimentare. Din februarie 2010 și până în aprilie 2011 este consultant internațional privind politica agricolă și siguranța alimentară la Banca Mondială în cadrul Proiectului de ameliorare a competitivității (ECP).

Din aprilie 2011 până în februarie 2016 este șef adjunct la DAI, proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor. Din februarie 2016 este expert agro-alimentar la Banca Mondială, Proiectul de ameliorare a competitivității. A fost consilier prezidențial pe domeniul agroindustrial și al administrației publice.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here