‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 16 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriACETI a lansat proiectul Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord

ACETI a lansat proiectul Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Tinerii care studiază la colegiile agricole din țară, dar și agricultorii din nordul țării au participat la lansarea proiectului  „Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord”, transmite tvn.md.

Acesta are scopul de a revoluționa și moderniza sectorul agricol prin integrarea tehnologiilor educaționale în învățământul agricol.

Ion Bodrug, președinte ACETI: 

„Noi considerăm că motivarea tinerilor pentru domeniul agriculturii modernizate cu tehnologii și cu inovații este foarte important. La acest eveniment participă nu doar agricultori, dar și tinerii care își fac studiile la colegiile de agricultură din nordul țării. Proiectul nostru prevede mai multe acțiuni, dar ceea ce este important este că vom dezvolta abilitățile de manipulare a unor drone, care ajută la prelucrarea câmpiilor și culturilor.”

Prin intermediul acestui proiect, se dorește crearea unei punți solide între educație și tehnologie, în vederea pregătirii viitoarei generații de agricultori pentru provocările și oportunitățile aduse de era digitală.

Boris Boincean, directorul ICCC Selecția:

 „Necesitatea tehnologiilor informaționale este extraordinar de importantă pentru agricultură, din cauză că ele permit de a aborda problemele preferențial, adică nu la general, dar concret. Fiecare câmp se caracterizează prin heterogenitate, dar noi lucrăm cu lucruri uniforme. Noi vedem câmpul ca pe o foaie de hârtie, totul uniform, dar în realitate nu este așa.”

Oleg Stiopca, manager proiect:

 „Totodată, în cadrul Centrelor de Excelență din regiune se vor organiza diverse cursuri unde vor participa elevii. Și tot în cadrul acestui proiect se vor realiza și alte activități și se vor realiza diferite resurse didactice. Cum ar fi, elaborarea unui ghid în ceea ce ține de procedurile de aprobare și aprobarea utilizării dronelor în agricultură”.

‹ adv ›

Principalul obiectiv este promovarea digitalizării agriculturii prin implicarea studenților de la colegiile agricole din regiune.

Ecaterina Bernic, studentă Colegiul Agroindustrial Ungheni:

 „Este foarte util și important pentru viitorul nostru. Mult m-a impresionat dronele care s-au prezentat, erau unele despre care eu nu știam că există, sunt foarte multe. Ne pot ajuta prin metodele de lucru, adică este mult mai ușor cu aceste tehnologii, în domeniul agricol. Eu cred că asta este cel mai important”.

Aurel Serdețniuc, director Centrul de Excelență Tehnologie agricolă din Țaul: 

„Deci tinerii din ziua de astăzi percep agricultura tradițională, cu lucru manual mai mult, cu tehnică grea, dar ceea ce vor ei astăzi să elimine acea agricultură și să o înlocuiască cu tehnologii. Totul aplici din telefon, deci ar fi foarte binevenit pentru a atrage tinerii în domeniul respectiv”.

‹ adv ›

Proiectul „Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord” este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR) și implementat de către ACETI.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›