‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAFF: Motorina oferită de România nu a ajuns la fermieri, iar lista fermierilor aflați...

AFF: Motorina oferită de România nu a ajuns la fermieri, iar lista fermierilor aflați în dificultate de plată nu a fost solicitată până acum

‹ adv ›
‹ adv ›

Discuțiile dintre fermierii aflați în dificultate și autorități continuă, iar după câteva săptămâni, acestea se pare că nu au adus niciun rezultat palpabil.

Mai mult, unele afirmații făcute de către autorități, potrivit asociației Forța Fermierilor, nu corespund realității. În ultimul comunicat transmis, asociația menționează că, motorina oferită de către România pentru a ajuta fermierii moldoveni nu a ajuns la aceștia, iar o listă a producătorilor aflați în dificultate de plată a creditelor și datoriilor a fost solicitată abia acum trei zile.

„Regretăm enorm că domnul prim-ministru a spus public ieri două lucruri false. Domnul Recean a zis că am convenit încă în luna august să ne dea o listă cu fermierii care întâmpină dificultăți la achitarea datoriilor, astfel ca noi să țintim cui acordăm acești bani. Vă informăm cu toata responsabilitate că NICIODATĂ nu a fost solicitată nici în august, nici în toamnă lista fermierilor care se află în dificultate de plată. Doar abia trei zile în urmă, în regim de urgență, MAIA a cerut o astfel de listă de la mai multe asociații. Azi dimineață, asociația Forța Fermierilor va transmite lista agricultorilor care se află în incapacitatea de plată față de mai mulți creditori, chiar dacă nu înțelegem valoarea juridică și atribuțiile comisiei create pe lăngă minister, care nu poate acționa prin derogare de la unele norme ale legislație. În aceasta stare de pre-insolvabilitate se află aproape 15 procente din membrii asociației și, cel mai probabil, numărul acestora va crește în următoarele săptămâni.

Totodată, domnul prim-ministru a venit cu afirmația că motorină română a fost repartizată fermierilor. Este la fel o informația falsă. Motorina acordată ca ajutor frățesc din partea României după apelul nostru la președinte încă în noiembrie 2022, până în ziua de azi, nu a ajuns la agricultori și nu se cunoaște când se va întâmpla acest lucru. Problema respectivă a fost abordată și la ultima întâlnire la Președinție”, se arată în mesajul asociației.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii