‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 martie, 2024
2.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgenția Franceză pentru Dezvoltare va acorda Republicii Moldova 40 de mln de euro pentru...

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va acorda Republicii Moldova 40 de mln de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic

‹ adv ›
‹ adv ›

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară în valoare de 40 de milioane de euro, acordată de Agenția Franceză de Dezvoltare pentru dezvoltarea sectorului energetic.

Raportul la proiectul de lege privind ratificarea unui acord de facilitate de credit a fost aprobat la ședința Comisiei economie, buget și finanțe, iar inițiativa va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

Banii vor fi folosiți pentru implementarea reformelor în infrastructura energetică și eficiența energetică, precum și în energia regenerabilă.

În rezultat, se va accelera tranziția la energia verde în Republica Moldova, prin promovarea securității energetice și a dezvoltării durabile și rezistente la schimbările climatice, în conformitate cu cerințele acquis-ului UE, ale Comunității Energiei și cu angajamentele asumate de țara noastră în cadrul acordurilor internaționale.

Acordarea creditului în valoare de 40 de milioane de euro este condiționată de implementarea unor reforme în domeniul energetic, iar acțiunile urmează a fi realizate până în anul 2028.

Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare a fost semnat la 17 octombrie 2023, în cadrul evenimentului „Platforma de sprijin pentru Republica Moldova”.

‹ adv ›
‹ promo ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii