‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgenții economici pot procura grâu din rezerva de stat printr-un concurs

Agenții economici pot procura grâu din rezerva de stat printr-un concurs

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne anunță despre desfășurarea concursului privind selectarea beneficiarilor finali de grâu alimentar din rezervele de stat în cantitate de 22.956,723 de tone, în vederea împrospătării cu decalaj în timp.

Astfel, pentru participare la concurs, sunt invitați agenți economici autohtoni, solicitanți ai grâului alimentar din rezervele de stat, iar grâul alimentar va fi eliberat prioritar producătorilor de pâine, panificație și produselor de morărit, iar în lipsa cererilor din partea acestora, tuturor agenților economici solicitanți, notează știri.md.

Grâul va fi eliberat în bază de contract, cu prezentarea obligatorie a unei garanții financiare/bancare, cuantumul căreia va asigura reîntregirea cantității de grâu scoasă din stoc, la prețul 2.840,60 lei/tona, stabilit de Comisia mixtă pentru stabilirea prețurilor la bunurile din rezervele de stat și de mobilizare, cât și a cheltuielilor de contingență în mărime de 5% din valoarea cantității eliberate.

Agenția Rezerve Materiale menționează că termenul limită de depunere a dosarelor de participare la concurs este data de 3 aprilie, inclusiv, pe adresa juridică: mun. Chișinău, str. Columna 118/1, Agenția Rezerve Materiale, sau scanat și expediat din adresa administratorului, pe adresa electronică [email protected].

Dosarul de participare va fi depus pe suport de hârtie, autentificat pe fiecare pagină de către solicitant, în plic sigilat, sau scanat și expediat din adresa administratorului, pe adresa electronică [email protected], iar la semnarea Contractului, actele menționate supra, vor fi prezentate în original.

Dosarul va fi verificat de către Comisie, conform următoarelor criterii obligatorii:

  • nu figurează în Lista de interdicție a operatorilor economici la nivel național;
  • nu are datorii scadente faţă de Agenția Rezerve Materiale.

„Restituirea grâului alimentar eliberat din rezervele de stat se va efectua din roada anului curent, în aceeași cantitate şi de aceeași calitate, indiferent de oscilarea prețurilor, până la data de 15 octombrie 2024.

Deciziile Comisiei mixte privind eliberarea/recepționarea grâului alimentar din/în rezervele de stat în vederea împrospătării cu decalaj în timp, vor fi aduse la cunoștință solicitanților în termen de până la 3 zile lucrătoare de la data adoptării deciziilor”, susțin reprezentanții Agenției Rezerve Materiale.

‹ adv ›

Autoritățile menționează că solicitantul desemnat în calitate de beneficiar final este obligat să se prezinte în termen de trei zile lucrătoare de la data înștiințării, pentru încheierea contractului, iar în termen de până la trei zile de la data semnării contractului cu Agenția Rezerve Materiale, beneficiarul final este obligat să transfere/prezinte garanția financiară/bancară.

În caz contrar, Comisia mixtă privind eliberarea/recepționarea grâului alimentar din/în rezervele de stat în vederea împrospătării cu decalaj în timp, își rezervă dreptul de a redistribui altor solicitanți cantitatea de grâu alimentar solicitată.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›