‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii vor reveni joi în PMAN pentru a asculta deciziile autorităților

Agricultorii vor reveni joi în PMAN pentru a asculta deciziile autorităților

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultorii vor reveni joi în Piața Marii Adunări Naționale, unde îl vor aștepta pe premier și pe ministrul agriculturii cu decizii pe soluțiile discutate ieri.

E vorba despre instituirea unui moratoriu țintit prin care va fi oprită calcularea penalităților și executarea silită în cazul agricultorilor cu datorii, transmite ipn.md.

După ședința de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, directorul executiv al asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a declarat că a avut loc o discuție cu reprezentanții băncilor. Însă, nu au fost de față reprezentanții organizațiile de micro-finanțare.

„A fost prezentat proiectul dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale. Este ceva, dar documentul este crud. Am discutat revindecările noastre, pe care insistăm și pentru care oamenii și-au adus tractoarele în PMAN. Dar vedem că se încearcă să se tragă din timp. Vom lucra în această seară asupra acestui proiect, iar mâine dimineața vom veni cu propuneri la proiect și îl vom prezenta Ministerului Agriculturii”, a menționat Alexandr Slusari.

Autoritățile au promis că joi va fi un răspuns referitor la compensații.

„Joi, la ora 11.00, toți agricultorii participanți la protest sunt așteptați în PMAN, unde îl vom aștepta pe premier și pe ministrul agriculturii cu informații despre compensații și despre când urmează să fie aprobată dispoziția CSE cu privire la moratoriu. Din momentul aprobării, chiar a doua zi agricultorii pot depune cereri și se oprește calcularea penalităților, executarea silită și falimentul. Dacă acest lucru nu se va întâmpla sau răspunsul va fi negativ, joi agricultorii vor porni tractoarele”, a mai spus directorul asociației.

În contextul protestelor și în cadrul discuțiilor cu fermierii, ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că este creat un grup de lucru în care se regăsesc reprezentanții mai multor ministere și subdiviziuni de stat.

Potrivit lui, grupul urmează să elaboreze un regulament în baza căruia se vor lua decizii și măsuri țintit pentru fiecare agricultor aflat în dificultate.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›