FOTO: TR News

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până marţi, 18 iunie, Codul Galben de caniculă, informează Moldpres.

Conform meteorologilor, astăzi, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C. Noaptea mercurul termometrelor va ajunge la 21 de grade Celsius.

În această săptămână sunt posibile şi ploi cu descărcări electrice. Cele mai multe precipitaţii se aşteaptă în nordul ţării şi în zona de centru.

„Numărul de zile cu temperatura aerului de +30ºC şi mai mult constituie în medie pe teritoriu ţării 2 – 6 zile, maximul observat fiind de 20 de zile (1999). Numărul de zile cu temperatura medie a aerului de 35ºC nu depăşeşte în medie pe teritoriu 1 zi, însă în unii ani s-au semnalat până la 8 zile (2012). Zile cu temperatura maximă a aerului în iunie de 40ºC au fost înregistrate doar în anul 2012, la Făleşti (1 zi). Deşi, suntem abia la jumătatea lunii iunie, se poate deja de afirmat că avem parte de un început de vară foarte călduros şi ploios”, au precizat surse de la SHS.

Săptămâna trecută, odată cu emiterea Codului Galben de caniculă, autorităţile au instalat în toată ţara corturi, unde persoanele afectate de arşiţă pot primi îngrijirile necesare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here