‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA a dat start evaluării și selectării proiectelor depuse pentru subvențiile în avans

AIPA a dat start evaluării și selectării proiectelor depuse pentru subvențiile în avans

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că a demarat procesul de evaluare și selectare a cererilor depuse în cadrul mecanismului de plăți în avans, în conformitate cu Regulamentul privind măsurile de subvenționare în avans și condițiile specifice de eligibilitate pentru subvenționarea în avans din Fondul național de dezvoltare al agriculturii și mediului rural, aprobat prin HG nr. 465/2023.

În acest sens, procesul de evaluare și selectare a fost inițiat cu proiectele depuse în cadrul măsurii S.A_ 1.1 Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale.

Urmare a procedurii de evaluare și selectare a dosarelor, membrii Comisiei de evaluare și selectare (CES) au aprobat 20 de proiecte ca fiind eligibile, întrunind toate condițiile de eligibilitate, astfel, servind drept temei pentru perfectarea contractului de finanțare cu potențialii beneficiari.

Lista proiectelor eligibile și transmise spre finanțare pot și accesate aici.

În cadrul apelului I, derulat în perioada 18 septembrie -16 noiembrie 2023, la Subdiviziunile Teritoriale AIPA, au fost depuse 50 de cereri de solicitare a subvenției în avans, pentru proiectele investiționale de Îmbunătățire și dezvoltare a infrastructurii economice rurale.

Totodată, în cadrul procesului de examinare a dosarelor, 13 proiecte investiționale au fost declarate neeligibile, unul a fost retras de către solicitant, iar pentru 16 proiecte investiționale urmează a fi luată decizia de către aparatul central AIPA.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›