‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 30 septembrie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA a transferat către fermieri restanțele la subvențiile din 2014

AIPA a transferat către fermieri restanțele la subvențiile din 2014

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, la data de 24 august curent, au fost transferate către producătorii agricoli restanțele anului de subvenționare 2014, în sumă de 170 mil. lei.

La moment, AIPA are recepționate cca. 1890 de dosare în valoare de 300 mil. lei, astfel în fondul de subvenționare fiind disponibile încă 140 mil. lei pentru susținerea dezvoltării antreprenoriale a fermierilor din RM.

Totodată, AIPA reamintește tuturor producătorilor agricoli care au fost afectați de embargoul impus de Federația Rusă, și au livrat recolta de fructe 2014 (mere/prune/struguri) la întreprinderile de procesare că, perioada limită de depunere a dosarelor pentru acordarea de compensații este de 31 august 2015. Dosarele se depun la comisiile speciale formate în cadrul primăriilor din localitate, ulterior, în termen de 7 zile vor fi transmise oficiilor teritoriale AIPA urmând a fi predate oficiului central al Agenției, unde respectiv se vor evalua și autoriza spre plată.

‹ adv ›

În pofida situației nefavorabile din domeniul agriculturii, la momentul actual fermierii cu încredere optează pentru o soluție optimă, aceasta fiind accesarea creditului polonez, care oferă o posibilitatea reală producătorilor agricoli de a-și dezvolta propria afacerea în sectorul agroindustrial. Astfel, conform bilanțului UICA-GRP, până în prezent s-au depus 21 de dosare în valoare de cca 31 mil. Euro, dintre care 5 dosare în sumă totală de 7 mil. Euro sunt în proces de examinare. Este de menționat faptul că cele mai frecvente solicitări sunt în domeniul construcțiilor de sere, elevatoarelor și complexurilor frigorifice.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›