FOTO: privesc.eu
- pub -

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță într-un comunicat de presă că, începând cu luna februarie și până în prezent, suma totală autorizată spre plată și deja trecută în conturile producătorilor agricoli, constituie circa 37 milioane lei pentru 409 dosare. Cele mai active raioane la depunerea dosarelor sunt: Cahul, Dondușeni, Hâncești. Totodată, cele mai solicitate măsuri din partea producătorilor agricoli sunt pentru defrișarea plantațiilor multianuale, respectiv procurarea tehnicii și utilajului agricol contravențional.

Precizăm că, statul sprijină prin subvenții construcția de sere, înființarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc. Sunt stimulate afacerile tinerilor și femeilor antreprenori.

Reamintim că, începând cu 1 februarie 2018, a fost dat startul recepționării cererilor de subvenționare pentru Campania din 2018. Perioada de recepționare a dosarelor de subvenționare va dura până pe 31 octombrie, curent.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here