marți, 7 mai, 2024
12.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAlexandru Gordila, fermier: Colaborăm de ani buni cu Slatava Grup pentru raportul calitate-preț de...

Alexandru Gordila, fermier: Colaborăm de ani buni cu Slatava Grup pentru raportul calitate-preț de apreciat

Recomandate

Alexandru Gordila, fermier din raionul Rîșcani, gestionează 1350 de hectare de culturi de câmp, ilustrând importanța colaborărilor strategice în sectorul agricol. Unul dintre aceste parteneriate importante este cel cu Slatava Grup, companie cunoscută pentru prețurile competitive și eficacitatea produselor sale.

„Colaborăm de mai mulți ani cu Slatava Grup. Printre produsele cheie utilizate la noi în fermă se numără fungicidul Magnat 75 WG și insecticidul Mospelat 20 SL. Magnat, având ca substanță activă tebuconazol, s-a dovedit a fi extrem de eficient în controlul făinării și ruginii la cereale, oferind un raport calitate-preț avantajos, esențial în contextul costurilor de producție în creștere. Insecticidul Mospelat, bazat pe acetamiprid, asigură un control eficient al dăunătorilor”, ne-a relatat Alexandru Gordila.

Acesta menționează că, chiar dacă mai sunt produse cu aceeași substanța activă ca în cazul produselor oferite de Slatava Grup, aceste produse au o eficiență bună, fiind și la un preț rezonabil.

În plus, fermierul pune accent pe strategia de alternare a produselor pentru a preveni dezvoltarea rezistenței patogenilor și dăunătorilor, o practică recomandată în managementul integrat al dăunătorilor.

„Colaborarea cu Slatava Grup nu este doar strategică, ci și logistică, cu livrări rapide și un suport responsabil, acest lucru contribuie semnificativ la eficiența operațională a fermei. În plus, este importantă alternarea produselor pentru a evita rezistența, astfel utilizăm pentru prevenirea anumitor probleme și produsele Slatava Grup”.

În ciuda provocărilor ce în ultimii ani au tăiat mult din entuziasmul fermierilor, Alexandru Gordila speră că vor fi condiții meteorologice favorabile, deși confruntările cu seceta devin din ce în ce mai frecvente.

„La noi în întreprindere, produsele Slatava Grup sunt și în acest an o parte integrantă a schemei de tratament la culturile de câmp. Avem cultivate grâu, rapiță, orz, floarea-soarelui, porumb și sfeclă de zahăr”.

Magnat 75 WG, aplicat la rapiță, este eficient în controlul bolilor ca alternarioza, fomoza, putregaiul alb, iar la cerealele păioase a făinării și helmintosporiozei.

Insecticidul Mospelat 20 SL la cultura de grâu ajută la combaterea dăunătorilor cum ar fi tripsul grâului, păduchele verde al cerealelor, gândacul ovăzului, ploșnițe, iar la rapiță a dăunătorilor ca gărgărița tulpinilor de varză, gândacul lucios, păduchele cenușiu al verzei și țânțărașul rapiței.

V-ar putea fi util și articolul Aliona Mandati: Două produse Slatava Grup incluse în schema de protecție ne asigură avantajos calitatea bună a recoltei.

Pentru mai multe detalii despre produsele disponibile în cadrul Slatava Grup apelați la numărul +373 681 66 966 sau accesați slatavagrup.md.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale