‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAnimals International cere UE să fie suspendat exportul de animale vii din cauza COVID-19

Animals International cere UE să fie suspendat exportul de animale vii din cauza COVID-19

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Animals International a cerut Comisiei Europene, Consiliul de miniștri și Guvernele statelor UE să suspende exportul de animale vii pentru a proteja viață.

38 de organizații neguvernamentale, reprezentând toate statele membre ale UE, au solicitat Comisiei Europene, Consiliului de Miniștri, precum și ministerelor agriculturii și autorităților sanitar-veterinare din toate statele UE, să suspende exporturile de animale vii pe cale rutieră și navală pentru a proteja sănătatea publică și a animalelor, scrie Agrostandard.

„Europa este în șoc și haos din cauza crizei Covid-19, iar situația de la granițe scăpată de sub control. Sunt camioane cu animale prinse la graniță cu Croația care nu mai permite accesul camioanelor cu animale. Sunt cozi de 40 km la graniță dintre Polonia și Lituania și de 65 km între Polonia și Germania. Securitatea alimentară este importantă, dar sănătatea publică nu trebuie sa fie mai prejos. Exportul cu animale vii trebuie suspendat. Animalele ar trebui să fie sacrificate la cel mai apropiat abator și să se transporte carnea”, a spus Gabriel Paun, directorul UE al Animals International.

Solicitările ONG-urilor vin în contextul în care Comisia Europeană a emis pe 16 martie, un ghid de management între granițele statelor membre ale UE care restricționează libera circulație a cetățenilor, dar care permite în continuare transportul fără restricții cu animale vii.

FOTO: aslteramo.it; imagine simbol.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›