duminică, 5 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
Acasă Advertoriale Aniversare specială la Amazone: Numărul semănătorilor vândute a ajuns la 250.000 de unități

Aniversare specială la Amazone: Numărul semănătorilor vândute a ajuns la 250.000 de unități

0
Aniversare specială la Amazone: Numărul semănătorilor vândute a ajuns la 250.000 de unități
FOTO: profi.co.uk

Compania Amazone serbează o aniversare specială – numărul semănătorilor vândute a ajuns la 250 de mii de unități. „Un sfert de milion de semănători este o cifră impresionantă, care se bazează pe o istorie lungă și o dezvoltare de succes”, se arată într-un comunicat al companiei.

Istoria semănătorilor începe în anul 1947. Pe atunci, Ing. Heinrich Dreyer împreună cu Herrn Kademann, au inventat prima semănătoare D1 cu lățimea de lucru de 2 m, care a fost echipată cu bobină inovatoare de dozare Elite pentru semințe mici și însămânțare tradițională. Această semanatoare a făcut o revoluție în domeniul introducerii culturilor intermediare, în comparație cu semănătorile D1, nu a fost necesară schimbarea continuă a bobinelor.

Din 1966, pe piață a apărut pentru prima dată combinația activă de însămânțare, formată din legendara semănătoare D4 și grapa cu vibrații RE. Ulterior, modelul D7 din 1972 a devenit una dintre cele mai vândute semănători din lume.

Odată cu apariția RPD DrillStar în 1988, Amazone a oferit primul ambalator de anvelope ca alternativă la un tub și o rola de schimbare. Ambalatorul de pneuri a oferit o compactare inversă a solului, care a fost optimizată folosind rola cu inele din 1998.

Cea mai recentă combinație mecanică de însămânțare este Cataya, cu un sistem de dozare precis, arbore de dozare servodirectat și sistem centralizat pentru instalarea rapidă și calibrarea sistemului de dozare.

Împreună cu semănătorile mecanice din 1995, echipamentele de însămânțare pneumatică au fost incluse în linia de produse. Baza pentru aceasta a fost fabricarea unei combinații de buncăr de semințe pneumatic cu un packer frontal și un cultivator rotativ și a unui packer pe baza de anvelope. Aceasta a fost urmată de evoluții precum binecunoscuta semănătoare pneumatică AD-P, la fel și optimizarea modelului pentru semănătoarea Centaya de astăzi. Centaya are o unitate de contorizare a semințelor cu un servomotor, precum și o selecție de brazdare TwinTeC + dublu disc sau brăzdare cu un singur disc RoTeC.

În 2001 a fost introdusă semănătoarea pneumatică Cirrus de înaltă performanță, cu organe de lucru pasive, cu o lățime de lucru de la 3m și până la 6m, pentru a satisface cererea de combinații de însămânțare performante și instrumente de cultivare pasive. Are un buncăr cu presiune de 4 mii de litri cu două dispozitive de dozare electrice și permite introducerea a două materiale diferite care utilizează tehnologia Double-Shoot printr-o linie de alimentare suplimentară.

O altă etapă importantă a fost dezvoltarea, de către profesorul Dr. Heinz Dreyer, a semănătoarei directe NT, predecesoarea semănătorii Primera DMC, ulterior pentru semănarea directă, mulci și tradițional în segmentul echipamentelor de însămânțare de înaltă performanță. Odată cu invenția deschizătorului cu dalta, a devenit posibilă însămânțarea directă pe diverse soluri neprelucrate (aici atu-urile se fac vizibile pe soluri dure, pietroase și în regiuni aride, unde eșueaza brazdarele convenționale cu role). Împreună cu Primera DMC, gama de semănători de înaltă productivitate a fost extinsă în ultimul deceniu odată cu apariția semănătorilor cu brăzdare de tip cizel Cayena și Condor. Datorită butacilor de semințe speciale și a unei lățimi mari de lucru de până la 15 m, ambele semănătoari pot fi operate pe diverse soluri cu cea mai mare eficiență.

Reprezentantul oficial Amazone în R. Moldova este compania Agromotor Premium.