‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA a anunţat despre patru noi focare de gripă aviară

ANSA a anunţat despre patru noi focare de gripă aviară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat situația epizootică din Republica Moldova și din regiune, pentru ultimele zece zile, care arată patru noi focare de gripă aviară, transmite moldpres.md.

Potrivit ANSA, în perioada de  referinţă, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate patru focare de influență aviară înalt patogenă (H5N1).

„Este vorba de un focar la păsări domestice în localitatea Burlacu, raionul Cahul, afectate fiind peste 18 gospodării, fiind sacrificate circa 490 de păsări.

Totodată, trei focare au fost depistate în raionul Rezina: două în localitatea Saharna și Saharna Nouă și unul în localitatea Buciușca”, explică ANSA.

În aceste condiții, a fost întrunită în regim de urgență Comisia Antiepizootică Excepțională, care a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului de influență aviară. Ca rezultat, au fost instituite zone de protecție de 3 km și zone de supraveghere de 10 km.

ANSA îndeamnă deținătorii și crescătorii de păsări să țină păsările în interiorul curților, iar la observarea semnelor clinice, să anunțe imediat personalul veterinar. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›