‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA: Două focare de pestă porcină africană depistate în raionul Cahul

ANSA: Două focare de pestă porcină africană depistate în raionul Cahul

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că au fost depistate două focare active de pestă porcină africană în satul Vadul lui Isac din raionul Cahul.

Potrivit ANSA, focarele au fost depistate la o exploatație nonprofesională ( într-o gospodărie simplă) și în extravilanul unei exploatații autorizate ( o fermă de porci).

Agenția solicită proprietarilor de porcine, să informeze urgent Subdiviziunile teritoriale pentru siguranța alimentelor, medicii veterinari sau autoritățile publice locale, în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor sau a depistării cadavrelor de mistreți.

Pesta porcină africană este o boală infecțioasă, contagioasă, virotică, cu evoluție acută, care afectează porcul domestic și diverse specii sălbatice.

Virusul este rezistent la acțiunile factorilor fizici, chimici și biologici.

Sursele de infecție sunt reprezentate de porcii bolnavi și trecuți prin boală, care elimină virusul în mediul exterior prin toate secrețiile și excrețiile, contaminând adăposturile, așternuturile, materialele de îngrijire, furajele, mijloacele de transport.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›