‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAntreprenor din Soroca – obligat să întoarcă peste 1,4 mln lei, după ce nu...

Antreprenor din Soroca – obligat să întoarcă peste 1,4 mln lei, după ce nu a achitat datoriile altei întreprinderi pentru cultivarea sfeclei de zahăr

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord,”  anunță condamnarea unui întreprinzător din Soroca, care și-a înscenat falimentarea întreprinderii, în 2019.

Bărbatul, cu vârsta de peste 50 de ani, și-a declarat insolvabilitatea srl-ului, după ce a extras din contul bancar al întreprinderii sume de bani, inclusiv de peste 500.000 lei, pe care i-a folosit în scopuri personale.

Prin urmare, a pretins că nu ar mai avea mijloace pentru ca să-i întoarcă aceleași întreprinderi datoria pentru cultivarea sfeclei de zahăr, de peste 1.400.000 lei (chiar dacă se angajase să o facă în trei tranșe, în 2018-2020). 

Urmare a investigațiilor penale, bărbatul și-a recunoscut vinovăția.

Prin urmare, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Soroca l-a condamnat pentru insolvabilitatea intenționată a întreprinderii la amendă de peste 30.000 lei, cu privarea de dreptul administrării întreprinderilor sau altor persoane juridice pentru patru ani.

De asemenea, acesta urmează să achite și datoria pe care nu și-a onorat-o, de peste 1.400.000 lei.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›