‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAntreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare

Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare. Acest lucru va fi posibil după ce țara noastră a finalizat negocierile cu UE pentru aderarea Republicii Moldova la Programul Europa Digitală.

Anunțul a fost făcut astăzi de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite moldpres.md

„Acest program (Digital Europe Programme) înseamnă acces la fonduri pentru a spori digitalizarea afacerilor, cetățenilor și a administrațiilor de pe continent. În total, fondurile disponibile pentru toate țările membre ale programului până în anul 2027 ajung la 7,5 miliarde euro. Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare. Încă o oportunitate ce vine din partea UE”, a afirmat Dumitru Alaiba. 

Europa digitală este un nou program de finanțare al UE axat pe aducerea tehnologiei digitale întreprinderilor, cetățenilor și administrațiilor publice. 

Cu un buget total planificat de 7,5 miliarde de euro, acesta urmărește să accelereze redresarea economică și să modeleze transformarea digitală a societății și a economiei Europei, aducând beneficii tuturor cetățenilor, dar în special întreprinderilor mici și mijlocii.

‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›