‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAplicarea Legii privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare - amânată. Nu avem...

Aplicarea Legii privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare – amânată. Nu avem laborator dotat pentru realizarea analizelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, care stabilește noi cerințe pentru produsele alimentare comercializate, a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020. Potrivit acesteia, eticheta trebuie să conțină obligatoriu denumirea produsului alimentar și lista ingredientelor sau adjuvanților tehnologici care provoacă alergii sau intoleranţă. Totodată, eticheta trebuie să includă informații referitoare la cantitatea netă de produs alimentar, data durabilităţii minimale sau data limită de consum sau data fabricării și termenul de valabilitate, alte informații relevante.

Însă, deputații au votat extinderea termenului de aplicare a unor prevederi cu 18 luni, mai ales că laboratorul de referință al Centrului Republican de Diagnostic Veterinar nu este dotat cu echipamentul necesar pentru a efectua testele privind indicarea cantităților de grăsimi, acizi grași saturați, glucide, zaharuri, proteine și sare, etc.

Totodată, operatorii din domeniul alimentar au timp suplimentar pentru a se conforma normelor stipulate în lege. Un proiect în acest sens a fost avizat pozitiv în ședința de astăzi a Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Ca urmare a modificării se va acorda timp suplimentar pentru dotarea, achiziționarea echipamentului și acreditarea laboratorului la metodele de analiză necesare pentru prezentarea declarației nutriționale corespunzătoare pe eticheta produsului alimentar.

FOTO, imagine simbol: nut4you.eu

‹ adv ›

1 Comentariu

  1. De ce nu avem, ba invers, CVCPA pe str. Grenoble nu este incarcat deplin, acolo faci cele mai sofisticate analize, in aparataj s-au bagat bani mari POFTIM!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›