‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAprobat: O nouă instituție pentru creșterea potențialului productiv al animalelor de fermă

Aprobat: O nouă instituție pentru creșterea potențialului productiv al animalelor de fermă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a decis crearea Instituției Publice „Centrul pentru Ameliorarea și Reproducția Animalelor”, care va fi responsabilă de menţinerea fondului genetic al animalelor și ameliorarea raselor existente.

În plus, instituția se va ocupa de crearea unor noi rase, tipuri, linii, crosuri și hibrizi de animale cu un înalt potențial productiv; precum și de implementarea însămânțărilor artificiale a bovinelor, porcinelor, ovinelor și caprinelor cu material seminal congelat, obţinut de la reproducători de o valoare genetică avansată. 

Vasile Șarban, Secretarul de stat MAIA, a menționat, în cadrul ședinței de Guvern, că reforma va garanta o calitate sporită a producției animaliere. 

„În ultimii ani, au crescut volumele de produse alimentare de origine animală importate, precum și prețul de import al acestora, în special al cărnii, produselor din carne, al laptelui și produselor lactate. Pentru a asigura securitatea alimentară, trebuie să mărim volumele de producție animalieră, prin majorarea numărului de animale întreținute în exploatațiile agricole, precum și prin creșterea valorii lor genetice.

Noua instituție va fi tocmai veriga de legătură între minister și crescătorii de animale, exploatațiile zootehnice de producere a laptelui și a cărnii. Urmărim ca sectorul zootehnic să aibă o dezvoltare durabilă, iar pentru aceasta este necesar să creștem potențialul productiv al animalelor”, a declarat Vasile Șarban. 

De menționat că, instituția este creată în urma reorganizării prin transformare a Întreprinderii de Stat „Centrul Republican pentru Ameliorarea și Reproducția Animalelor” din satul Maximovca, raionul Anenii Noi.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›