‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriArabia Saudită va renunța la producția de grâu până în 2016

Arabia Saudită va renunța la producția de grâu până în 2016

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un program de 30 de ani al Arabiei Saudite de asigurare a necesarului de grâu exclusiv din producţia internă va fi oprit până în 2016, a anunţat Waleed El-Khereiji, preşedintele organizaţiei care administrează depozitarea şi comercializarea cerealelor în această ţară.

Programul ambiţios a fost lansat în anii 80 şi a permis, cu ajutorul unor investiţii consistente, saltul producţiei saudite de grâu de la câteva sute de mii de tone până la 2-3 milioane de tone anual, cantitate ce era menită să asigure consumul intern.

Cel mai mare cost era cel legat de irigaţii, acesta fiind şi principalul motiv pentru care, la zece ani de la startul programului, producţia a intrat în declin.

Din 2008, autorităţile saudite au început să renunţe gradual la achiziţiile din piaţa internă, ceea ce a redus considerabil suprafaţa cultivată.

Waleed El-Khereiji a precizat că 2015 va fi ultimul an în care guvernul va mai achiziţiona grâu de la producătorii interni, urmând ca din 2016 ţara să se bazeze exclusiv pe importuri, în încercarea de a salva o resursă mult mai preţioasă decât grâul: apa potabilă.

pro

‹ adv ›

 

 

 

‹ adv ›

 

 

 

 

 

Sursa: recolta.eu

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›