‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAtac cibernetic asupra producătorului de utilaje agricole Lemken – producția este oprită

Atac cibernetic asupra producătorului de utilaje agricole Lemken – producția este oprită

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Lemken, specialistul în utilaje agricole, a fost atacat de hackeri sâmbătă, 11 mai 2024. Atacul a afectat toate locațiile companiei la nivel mondial, anunță compania într-un comunicat.

Pentru a proteja împotriva accesului suplimentar, toate sistemele IT au fost imediat închise, iar specialiști externi au fost chemați.

Operațiunile de producție au fost oprite temporar, însă angajații din birouri pot lucra de la distanță. Contactele importante Lemken rămân accesibile prin e-mail și telefon mobil.

Anthony van der Ley, CEO al Grupului LEMKEN, a declarat:

„Lucrăm la viteză maximă pentru a analiza efectele atacului cu ajutorul specialiștilor și în colaborare cu Biroul de Investigații Criminale pentru a construi o nouă infrastructură IT.

Procesele noastre interne funcționează în prezent în regim de urgență.

Partenerii noștri de afaceri au fost informați pe termen scurt, iar angajații au fost sensibilizați să trateze cu precauție cererile frauduloase sau solicitările de plată ulterioare atacului.

Conform analizelor detaliate inițiale, datele clienților noștri nu au fost afectate, deoarece sistemele noastre de securitate au fost foarte eficiente.”

Lemken a instalat deja mecanisme extinse de apărare cibernetică și planuri de apărare de urgență în cadrul companiei, care și-au dovedit valoarea în această situație.

Compania estimează că primele sisteme vor putea fi repornite în câteva zile cu ajutorul echipei sale IT experimentate și a specialiștilor consultați.

„Desigur, în următoarele zile vom fi încă afectați serios în activitatea noastră zilnică. Sperăm, așadar, la înțelegerea clienților, partenerilor de afaceri și furnizorilor noștri pentru toate inconvenientele,” a spus van der Ley.

Toate persoanele de contact cunoscute pot fi accesate prin e-mail sau telefon mobil.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›