‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAu fost adoptate modificări la Regulamentul arendei fondului forestier

Au fost adoptate modificări la Regulamentul arendei fondului forestier

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul ședinței de Guvern au fost operate mai multe modificări și completări la Regulamentul privind arenda fondului forestier în scopuri de gospodărire cinegetică și/sau de recreere.

Astfel, conform acestor modificări se interzice expres transmiterea dreptului de  arendă în scop de recreere către alte persoane fiizce sau juridice, indiferent de forma organizatorico-juridică , dar și subarenda terenurilor forestiere, rascumpărare lor și transmiterea dreptului de arendă de către deținătorul acestui drept către alte persoane fizice sau juridice, mai este inclusă și majorarea taxei pe un hectar de teren forestier arendat în scop de recreere de la  4025 lei  la 19092 lei pe an.

În prezent suma datoriilor acumulate pentru arenda a fondului forestier este de 11 mln. de lei. În instanțele de judecată sunt pe rol 46 de dosare de recuperare a acestor datorii, suma fiind de 1,9 mln. lei. Totodată au fost înaintate la executorul judecătoresc titluri de executare în sumă de 6,3 mln. lei, iar restul sumei sunt datorii curente pentru anul 2016.

Din totalul de 842 de contracte de arendă a fondului forestier, în perioada 2008-2016 au fost reziliate prin judecată şi de comun acord al părţilor 196 de contracte.

Actualmente, Agenția „Moldsilva” are încheiate cu arendașii 646 de contracte pe o suprafață de 6287 ha, dintre care 44 în scop de gospodărire cinegetică pe o suprafață de 4805 ha și 602 în scop de recreere pe o suprafață de 1481ha.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›