Ilie Rău este un fermier din Sipoteni, raionul Călărași. La expoziția FARMER, acesta, împreună cu soția sa Alexandra, a expus publicului produse preparate din murele cultivate de ei: lichior, suc și gem.
În scurt timp, s-au adunat mai mulți oameni să afle lucruri noi de la domnul Ilie.
„Sunt mai mult soiuri de mură. Ăsta pe care îl cultivăm noi se numește Gold Black. E adus din Crimeea, prin 2003. Pe atunci lumea nu știa ce înseamnă mură”, a spus fermierul pentru Agrobiznes.
Acesta și-a sfătuit „ascultătorii” să afâne planta, întrucât este un proces foarte important, neglijat de mulți fermieri.
„Dacă nu afâni, vine căldura și crapă pământul, iar planta suferă”, a explicat Ilie Rău.
Unii stropesc planta cu produse chimice, fermierul însă refuză să facă acest lucru, murele sale fiind ecologice. Acesta nu acceptă selecția murei, pentru că în urma încrucișării acesteia cu zmeura, de exemplu, mura își pierde calitățile.
Comentarii