vineri, 17 mai, 2024
22.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAxedum - prima companie din Moldova ce obține drept de export al cărnii procesate...

Axedum – prima companie din Moldova ce obține drept de export al cărnii procesate în UE

Recomandate

În martie 2023, Republica Moldova a obținut, pentru prima dată, dreptul să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de categoria A (de consum).

La aproximativ un an după publicarea modificărilor ce permit exportul de carne procesată, Axedum devine primul producător de produse din carne procesată din Moldova cu drept de export în Uniunea Europeană.

Axedum – de la o mică afacere de familie la una dintre cele mai performante ferme avicole din Moldova

Afacerea Axedum a început acum peste 20 de ani, când o tânără familie a decis să înființeze o fermă de pui pentru producerea cărnii de calitate.

De la construcția halelor și până la propria producție de furaje, Axedum a luat în calcul toate aspectele pentru asigurarea unei activități cu ciclu închis, în care trasabilitatea și calitatea sunt asigurate.

Ferma a fost dotată cu unele dintre cele mai performante utilaje și echipamente, construind cel mai performant abator din Moldova, ce corespunde în totalitate standartelor europene HACCP și ISO 22000.

axedum carne de pui

În 2022, compania a menționat într-un interviu oferit pentru Agrobiznes despre faptul că, planifică certificarea ecologică a fermei, extinderea producerii în mai multe zone și exportul de carne.

Astfel, o etapă firească a fost obținerea dreptului de export de produse din carne procesată sub marca Axedum în UE.

„Suntem încântați să anunțăm că am devenit primii producători de conserve din pui procesate termic din Republica Moldova care au primit dreptul de export în Uniunea Europeană.

Această nouă etapă în evoluția noastră este o recunoaștere a calității și excelenței pe care le-am oferit mereu consumatorilor noștri. Suntem dedicați să aducem bucuria gustului autentic Axedum în casele fiecărui consumator, menționează echipa Axedum”.

Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale