‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
2.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBanca Mondială acordă 2,9 mln de dolari pentru agricultura moldovenească

Banca Mondială acordă 2,9 mln de dolari pentru agricultura moldovenească

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Banca Mondială, în calitate de administrator al mijloacelor de grant oferite de Guvernul Suediei, a acordat Republicii Moldova un grant în valoare de 2,9 milioane de dolari SUA pentru susţinerea proiectului „Agricultura Competitivă” (MAC-P), lansat în aprilie 2013. 

Potrivit reprezentantului Băncii Mondiale în R. Moldova, Abdoulaye Seck, aceşti bani vor fi direcţionaţi în mare parte spre modernizarea sistemului de management al siguranţei alimentare şi facilitarea accesului pe piaţă pentru agricultori.

„Scopul acestei acţiuni este de a face produsele moldoveneşti competitive pe piaţa europeană. Vom implementa un sistem IT, care va spori transparenţa în domeniul siguranţei alimentelor, astfel încît importatorii europeni să aibă încredere în produsele moldoveneşti”, a declarat ambasadoarea Suediei la Chişinău, Ingrid Tersman.

‹ adv ›

Proiectul „Agricultura Competitivă” are scopul de a sprijini reformele care vizează creşterea competitivităţii exportului, atragerea investiţiilor şi realizarea integrării comerciale în Uniunea Europeană.

Termenul de implementare a proiectului este de cinci ani, iar costul total, care constituie 27,4 mln de dolari SUA, este finanţat din împrumutul Băncii Mondiale, Fondul Global de Mediu şi Guvernul Suediei.

Obiectivul de dezvoltare al proiectul se va realiza prin activităţi care vizează:
I. consolidarea capacităţii umane, tehnice și instituționale de a gestiona agenda complexă privind siguranța alimentară;

‹ adv ›

II. îmbunătăţirea infrastructurii post-recoltare şi creşterea nivelului de organizare al agricultorilor prin acordarea de granturi investiționale pentru investiții in infrastructura post-recoltare și asistență tehnică

III. promovarea unor practici agronomice durabile de către agricultori prin acordarea granturilor care vor susține investiții în practici și tehnologii de conservare a solului (echipament pentru minimum till, terasare, plantarea fâșiilor de protecții).

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de cinci ani, până în iunie 2017.

‹ adv ›

//MAIA//MOLDPRES//

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›