FOTO: insic.it

Slovacia, Polonia și Cehia susțin că, Europa va putea să reducă emisiile de carbon din transport cu ajutorul biocombustibililor curați, a căror producție va contribui și la dezvoltarea zonei rurale, scrie Știriagricole.ro.

„Credem că, obiectivele stabilite de Directivă privind Energia Regenerabilă (RED II) pot fi atinse, în primul rând, prin intermediul producției din surse locale, care ar asigura securitatea energetică și menținerea locurilor de muncă și a activităților agricole din UE”, au spus cele trei state membre într-o declarație comună susținută cu ocazia Consiliului Agricultură și Pescuit.

Biocombustibilii din produse agricole reprezintă una dintre „cele mai fezabile și disponibile surse de energie regenerabilă utilizate în sectorul transporturilor”, punctează declarația.

Cele trei state spun că, susținerea biocombustibililor produși din surse locale ar accelera și co-producția de nutrețuri cu conținut mare de proteine, și va menține productivitatea terenurilor agricole.

Fermierii din întreaga Europa argumentează de mai mulți ani că, este nevoie de o creștere a productivității terenurilor și de culturi cu conținut înalt proteic pentru a reduce importurile de nutrețuri modificate genetic din America Latină. Fermierii europeni susțin, în special, că biocombustibilii ar ajuta la diminuarea deficitului proteic al UE.

„An de an, cu ajutorul acestor produse, ne reducem dependența de importuri cu 10-15%. De aceea, nu este o temă minoră în discuția privind asigurarea conținutului de proteine”, a spus Pekka Pesonen, secretar general al asociației agricultorilor din UE Copa-Cogeca.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi binevenite mai multe detalii la acest subiec, sau mai bine la aceasta categorie. Din articol nu ma inteles mai nimic, numai promisiuni alde agitatie electorala. Prea multe intrebari: ce reprezinta biocombustibilii curați? cum se produc in agricultura? unde se folosesc? avandajele si dezavantajele?
    „An de an, cu ajutorul acestor produse, ne reducem dependența de importuri cu 10-15%.” care sunt aceste produse? cum se cultiva?
    Cum susținerea biocombustibililor produși din surse locale ar accelera și co-producția de nutrețuri cu conținut mare de proteine, și Cum va menține productivitatea terenurilor agricole, cand oleaginoasele ca florea soarelui si mai ales rapita in tari dezvoltate precum Germania se cultiva odata la 9 ani si respectiv 25 ani, iar nerespectarea acestei obligatiuni se sanctioneaza foarte dur!!!
    Astept cu nerabdare un articol mai amanunt despre biocombustibili, mai ales care sunt folositi în sectorul transporturilor.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here