‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBolea pleacă la Bruxelles pentru a solicita ajutor pentru agricultorii din Moldova

Bolea pleacă la Bruxelles pentru a solicita ajutor pentru agricultorii din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe 20 iunie, Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, va avea la Bruxelles o întrevedere cu comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru a-l convinge de impactul negativ al războiului din Ucraina asupra sectorului agricol din Republica Moldova, notează Newsmaker.

Vicepremierul Vladimir Bolea a spus că va cere structurilor europene ajutor financiar, iar banii vor fi ulterior repartizați fermierilor afectați de prăbușirea prețurilor și ruperea lanțurilor logistice, consecințe ale agresiunii militare ruse din Ucraina.

Vladimir Bolea a declarat că va prezenta la Bruxelles date care confirmă consecințele războiului din Ucraina asupra agriculturii din Republica Moldova.

Potrivit oficialului, deși Republica Moldova nu este stat membru UE, solicită ajutor financiar la fel ca statele comunitare afectate de război.

„Noi trebuie să mergem și să demonstrăm prin cifre că Republica Moldova a avut de suferit de pe urma războiului. Merg să demonstrez Comisiei Agricultură acest lucru, mă întâlnesc cu comisarul european. Eu trebuie să le demonstrez structurilor din Bruxelles că suntem afectați. Republica Moldova nu este membră a Uniunii Europene, dar Republica Moldova a avut de suferit. Cel puțin egal ca și statele care au primit ajutoare din partea Uniunii Europene. Pentru țările candidate la UE sau statele care sunt în vecinătate sunt diferite alte fonduri la care trebuie să avem acces și din care trebuie să primim și să repartizăm banii agricultorilor din Republica Moldova”, a spus Bolea la o emisiune TV.

Ministrul a mai precizat că după învestirea noului Guvern de la București, Republica Moldova va recepționa motorina promisă anterior de autoritățile de peste Prut, care va fi repartizată, prioritar, fermierilor cu terenuri agricole mici.

Amintim că, pe 8 iunie, premierul Dorin Recean s-a întâlnit cu fermierii, care au protestat în acea zi la Leova. Aceștia i-au relatat despre criza din sector și consecințele acesteia.

‹ adv ›

La rândul său, prim-ministrul le-a dat asigurări agricultorilor că autoritățile fac tot ce pot pentru a rezolva situația. Șeful Guvernului le-a spus că ministrul Agriculturii va efectua o deplasare la Bruxelles pentru a negocia un suport financiar pentru a gestiona criza.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›